Schrijft over geschiedenis en religie
 

Webfish Awards 2012 uitgereikt

Verschenen op Katholiek.nl

Op 7 december werden voor de vijfde maal de Webfish-awards uitgereikt. Deze prijzen worden elk jaar toegekend voor initiatieven die het christelijke geloof via internet of sociale media verspreiden. Er waren dit jaar vijf categorieën: social media, websites particulieren, websites kerken, websites organisaties en oecumenische websites

In de categorie oecumene was nieuwwwij.nl de beste. Enige minpuntje volgens de jury: oude artikelen moeilijk terug te vinden zijn.

Bij de sociale media ging de prijs naar de stadskerk app van de Vrije Baptisten Gemeente (VBG) in Groningen. De app die heeft ontwikkeld maakt een kerkblad bijna overbodig, vond de jury. De app is ontwikkeld met hetzelfde doel als de website van de gemeente, die al eerder in de prijzen viel. Ga geen website bouwen zonder je af te vragen wat het doel is. Het doel van de VBG: neem drempels weg voor mensen die de kerk willen binnenstappen, aldus prijswinnaar Fokke Zandbergen.

Het eerste christelijke webmagazine voor meiden Huis van Belle kreeg de gouden webfish voor particulieren.

In de categorie Kerken ging de prijs naar Open Kerk Leiden: Sterk en communicatief. Voor mensen die geloven dat er meer is, maar dat niet direct in een kerk vinden.

De website die de jury het meeste verraste was de site van de jezuïeten, Ignis webmagazine. Deze was naar het unanieme oordeel van de juryleden de beste in de categorie websites organisaties.

Op Kerknieuws.nl zijn de volledige juryrapporten te lezen.